Kunstwerken...
 
"Sta op je blote voeten in een tempel in Birma. Snuif de geur van verse aarde en dravende paarden in een Mongoolse steppe. Beleef een waanzinnige zonsondergang in Azië. Wat zie je? Intense kleuren. Wat voel je? Onstuimigheid. Kracht. Ontlading. Our Secret World."
Wanneer Michel Vandergeeten voor de witte wijdte van zijn doek staat, is hij Chimel. Michel de extraverte zakenman duikt dan onder in de verborgen wereld van reiservaringen en impressies. De innerlijke wereld van Chimel. Chimel de kladschilder, de patissier van de olieverf. Michels' drang om de wereld te ontdekken, misschien wel te veroveren, is gemilderd. Chimel neemt de overhand en boort met nauwgezette dwang our secret world van flamboyante kleuren aan. De periode "China Impressions II" breekt aan.

Oude Chinese kalligrafieën gelijmd. Antieke familieportretten uit het louterende Azië. Chimel schenkt ze een plek in tijd en ruimte. Doordachte spateltrekken dwingen tot het uiterste. "Come talk to me." Karmijn grijpt naar de keel. Oker warmt. Je ontdekt. De queeste van Chimel is ook de jouwe. Fragiel zet je de eerste passen. Dan krijg je vaste voet aan grond. Don't give up. Je meester leert je tijdig te stoppen.

Michel brak de buitenkant open. Chimel brengt met iedere spateldruk our secret world wat dichter bij. Don't give up. There's a place where we belong.

Erika Claessens Loenhout, 8 november 2003

*Songtekst: Peter Gabriel, "Secret World - Live".